Ik ben Berni Bierens, zelfstandig beeldend kunstenaar.

 

Ik ben actief bezig als kunstenaar sinds 2001. In 2012 heb ik Bibekunst opgericht. Bibe staat voor beeld in beweging, dat staat voor mij en voor wat ik maak. .

Visie:

Mijn werk gaat over fundamentele kwesties als leven en dood, verval en kwetsbaarheid. Ik probeer mijn emoties weer te geven die in de ontmoeting met andere mensen op mijn pad komen. Ik hou van de diepere betekenissen in het leven. 

Missie:

Ik wil de schoonheid van de imperfectie doorgeven aan anderen. Ik wil de toeschouwer bewust maken van de aangetaste mens. De mens met al zijn gelaagdheid, zijn eigen geschiedenis en zijn eigen emotie. de scheuren en de krassen die mensen opgelopen hebben in hun leven en soms zichtbare sporen hebben nagelaten. Ik wil overbrengen dat sporen en krassen tastbaar mogen zijn. Ik wil de kwetsbaarheid en kracht laten zien.

Materiaal en manier van werken:

Mijn werk is vaak gebaseerd op zelf vastgelegd beeldmateriaal. Ik ben procesgericht en werk vanuit concentratie, bijna contemplatief, aan een bepaald thema. Ik heb een voorliefde voor doorleefde materialen. Mijn werk is zowel vlak als ruimtelijk.

Ik werk in een gemengde techniek, in lagen met papier, pigmenten en assen. Ik tast mijn werk vaak aan door het te verscheuren, in te krassen, te wrijven, aan te tasten net zolang tot ik tevreden ben met het beeld wat is ontstaan.

Inspiratie:

Mijn inspiratie haal ik uit de wereld om mij heen. Ik maak gebruik van details die ik fotografeer en met divers materiaal in een andere context plaats. Door in stilte en beschouwend te werken neem ik de tijd om de lagen te zien die er in het onderwerp of voorwerp verscholen zijn.